Systemisch werk

Systemisch werk? De oorsprong van de methodiek systemisch werk ligt onder andere bij Bert Hellinger. Hellinger ontdekte de kenmerken van elk systeem (gezin van herkomst / organisatie) en ontwikkelde een methode om hiermee te werken en belemmeringen en verstrikkingen inzichtelijk te maken. Hij ontwikkelde het systemisch werk in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid / werkzaam zijn (geweest). We dragen bekrachtigende en beperkende patronen, soms uit loyaliteit, met ons mee. Met opstellingen kun je deze onbewuste patronen en verstrikkingen zichtbaar maken en onderzoeken wat er nodig is om deze te doorbreken c.q. op zoek gaan naar alternatieven.

Bert Hellinger ontdekte dat er drie basisprincipes in systemen werkzaam zijn:

  1. Binding; iedereen heeft recht op een plek in het systeem
  2. Volgorde; alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar
  3. Geven en nemen; geven en nemen moeten in balans te zijn

Mijn overtuiging Ik ben er van overtuigd dat systemisch werk in iedere organisatie een plek moet krijgen. Het maakt voor een organisatie inzichtelijk welke dynamieken helpen en welke dynamieken belemmeren. Het systeem ontschuldigt en geeft aanwijzigingen vanuit het wetende veld. Ik heb in de afgelopen jaren verrassende en waardevolle opstellingen mogen ervaren.

images-17

Mijn aanbod Ik kom graag met jou in contact om vast te stellen op welke wijze ik jou kan helpen met het systemisch werk, bijvoorbeeld een organisatieopstelling. Ik ga hierbij als opsteller zorgvuldig en discreet te werk. Dat wil zeggen dat er geen referenties op mijn website te vinden zijn, ondanks al het mooie werk voor een aantal van mijn klanten.

Ik nodig je uit om contact met mij op te nemen voor een kennismaking of intake gesprek.