Over mij …

Beste bezoeker, ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is John Rijsdijk en ik ben in 2010 mijn bedrijf Coachingvraag gestart.

Achtergrond Ik ben sinds 1990 werkzaam in de ICT en ben als HBO ingenieurJohn bij de TCU
afgestudeerd op het beheer van informatiesystemen. Daarna heb ik een opleiding gevolgd voor coach/counsellor. En toen ben ik het pad van waarachtigheid ingeslagen. mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn en daar ben ik heel dankbaar voor! Waar vroeger heel veel moest geef ik nu vooral invulling aan mijn verlangen. En dat is pas waarachtig!

Verbinden met jouw waarheid! Voor mij draait alles om het verbinden van mensen, met zichzelf en met elkaar. En met hun waarachtigheid, want dat is de basis voor verdieping. Mijn passie maakt dat ik mensen kan begeleiden om zich te verbinden met zichzelf en met de doelen in hun leven. Mijn visie op waarachtigheid heb ik kernachtig weergegeven in deze Prezi.

Drs. Richard de Leth schrijft in zijn boek OERsterk het volgende ‘Het leven vraagt om waarachtigheid. Waarachtig leven betekent in overeenstemming leven met je innerlijke waarheid. Deze waarheid is datgene wat je echt vindt, denkt en wilt. In overeenstemming leven met je diepere waarheid leidt tot meer geluk, gezondheid én vitaliteit. Waar je niet in overeenstemming leeft met deze diepere waarheid, kan dit tot onvrede, klachten en ziekte leiden.’

Mijn overtuiging en missie Mijn overtuiging is dat je de diepere waarheid kunt vinden door denken (hoofd) en voelen (buik) te verbinden op hartniveau. Hieruit volgt mijn missie: mensen en organisaties begeleiden om de diepere waarheid bij zichzelf te vinden en een echte verbinding te maken.

Mijn ware aard! Mijn interesse gaat verder dan wat we dagelijks zien. Ik verdiep me onder andere in het boeddhisme en daoïsme. Naast mijn wekelijkse portie Yoga mediteer ik dagelijks om mijn hart en buik in balans te houden op hartniveau. Deze balans zorgt er voor dat ik zo dicht mogelijk bij mijn ware aard blijf. Hierdoor wordt mijn eigen werkingsveld actief waarin ik alles aantrek dat hoort bij mij en mijn ontwikkeling. Ondertussen sta ik open voor de signalen die ik ontvang en voor de mensen die ik ontmoet. In mijn ontmoeting met Rabbijn Awraham Soetendorp leerde ik dat iedere ontmoeting een kans is. En zo kijk ik er graag tegen aan. Ik sta open voor de ontmoeting en de kleine en grote lessen die ik leer en gaandeweg snap ik beter wat mij te doen staat of waar ik even niets hoef te doen.

Ik lees graag. Het boek ‘Synchroniciteit’ van JosephIMG_4053 Jaworski is voor mij een feest der herkenning van wat er momenteel in mijn leven gebeurt. Het sterkt mij om bij mijn ware aard te blijven. Eigenlijk is het heel simpel: ik hoef alleen maar mezelf te zijn, maar dan echt mezelf!

Hoe zit het met jou? In hoeverre ben jij jezelf? En in welke mate leef jij jouw leven? Wat is jouw ware aard? Hoe sluit jouw ware aard aan bij je baan? Wat is jouw waarachtigheid?

Ik kom graag met je in contact om te zien hoe ik jou en je organisatie van dienst kan zijn.

Met hartelijke groet,

John