De waarachtige Alpe d’HuZes

Een waarachtige beklimming

Het is vandaag vrijdag 2 juni, de dag nadat ik drie keer de heb mogen beklimmen met ons team, team positief. Het was een dag vol moed, ontberingen, plezier, emotie, verwondering en plezier. De voorbereiding en het klimmen met het team was echt bijzonder. Er is een mooie kameraadschap ontstaan waar we allemaal van genieten. De pijn aan het einde van de derde rit hakte er in, maar de voldoening in de avond mocht er zijn. En op alle momenten heb ik de steun ervaren van mijn vrouw die heeft meegeleefd op alle betekenisvolle momenten. Ook hebben mijn ouders en vrienden meegeleefd, geweldig! Terug gekeken heb ik veel inspanning geleverd en een mooi resultaat behaald.

 

Genieten van vriendelijkheid

Deze blog gaat niet echter niet alleen over een bijzondere inspanning, maar ook over alles wat er gebeurde ‘in’ het evenlogo_420x420nement voor het goede doel. In het plaatsje Bourge-d’Oisans waar we verbleven viel het mij op hoe vriendelijk alle mensen tegenelkaar waren; Fransen en Nederlanders. Overal waar je kwam was er ruimte voor een vriendelijk gebaar, een aardig woord, ontspanning, behulpzaamheid en voelbare liefde. Dit voelde helemaal niet als het leven thuis, waar we allemaal gehaast zijn en niet meer zo aardig zijn voor elkaar. Dit voelde alsof we in een soort bubbel zaten waar vervelende dingen buiten moesten blijven voor de duur van het evenement. Ik heb van ieder moment genoten, want dit is echt zeldzaam in deze tijd.

 

Mensen kunnen niet veranderen

In de week dat ik hier zat las ik het boek ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle. Dit boek ging voor mij vooral over de bewustwording van de rol van het ego en het ontdekken van het werkelijke ik. Ik was lichtelijk geschokt door de grote rol die het ego speelt in ons dagelijkse bestaan. Even zo werd ik vrolijk van de mogelijkheid om uit het ego te ontsnappen. Tegelijkertijd moest ik denken aan het seminar van Richard de Leth dat ik bezocht op zaterdag 27 mei. Hierin vertelde hij dat zo’n 95 procent van de mensen niet kan en zal veranderen. Meteen vroeg ik mezelf af hoe de mensen zich ooit bewust worden van het ego en de grote rol die het speelt als ze uiteindelijk niet kunnen veranderen. Zijn we verdoemd om dit leven te blijven leven omdat we niet in staat zijn om ons leven en onze patronen – gedomineerd door het ego – te veranderen? Dit is het mysterieuze antwoord dat ik zoek en waar ik nog steeds geen antwoord op heb gevonden.

 

Het pad van waarachtigheid vs veranderen

Het antwoord op de vraag of we kunnen veranderen is er natuurlijk wel, alleen heb ik het nog niet gevonden. Dat is mijn uitdaging. Tolle sluit in zijn boek af met een manier hoe je de frequentie van je Zijn kunt verhogen en hoe je hiermee kunt aansluiten op het universum. Door het lezen van Tolle snapte ik direct waarom het hierdoor mogelijk was dat ik mijn training in korte tijd heb kunnen volbrengen. Ik heb vanuit veel plezier (met hoofd en buik in balans) gewerkt aan mijn doel (3 beklimmingen) en hierdoor kwam mijn Zijn in een verhoogde frequentie en sloot in aan op het kwantumveld. En dat veld reikte mij in de afgelopen periode precies aan wat ik nodig had om mijn training maximaal te kunnen doen. Wederom een bevestiging dat alles op je pad komt als jij jezelf in de juiste stelling brengt en je dus maximaal bent afgestemd op je innerlijk. Het begint met stilstaan, gevolgd door bewustwording. Twee eerste stappen. De rest volgt vanzelf. De eerste twee stappen zijn de belangrijkste aanzet om op het pad van waarachtigheid te komen. Dat zal ik in mijn boek verder uiteenzetten.

Succes met jouw eerste stappen!

John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s